lunes, 14 de septiembre de 2009

veritat o mentida????

Hola a tothom!!

Després de més d'un mes de vacances per fi sóc aquí.... Segur que més d'una persona ja creia que havia abandonat el meu blog, però com acabo de dir, he estat de VA-CAN-CES i només m'he connectat per revisar el correu i poc més.

I precisament el tema del que vull parlat avui és el correu electrònic, i no es tracta de cap novetat, sinó d'una qüestió de la que fa temps que volia parlar: els HOAX.

Durant les vacances pràcticament no he obert el correu, i els pocs cops que ho feia només em trobava amb mails informant sobre els riscos o perills de certs productes de consum, com per exemple:
  • Els tampons porten una substància cancerígena anomenada "absesto" i és altament perillosa.
  • Els pintallabis de les més famoses firmes de cosmètics porten plom i són altamet perillosos per la salut.
  • Si reenvies el mail rebut a 10 contactes teus i a l'adreça de correu del supermercat "X", rebràs un val equivalent a 100€ per comprar prodcutes als seus establiments.
  • Una coneguda marca de cola conté ciclamat de sodi a les seves begudes i pot causar la mort.
Podria fer una llista amb més de 100 temes diferents, però l'únic que vull ésdeixar clara una cosa: Tot això és MENTIDA, no són més que HOAX. I per aquelles persones que no sàpiguen el que és un hoax, aquí teniu l'explicació:

És un missatge de correu electrònic amb contingut fals o enganyós i atraient. Normalment és distribuït en cadena pels seus successius receptors a causa del seu contingut impactant que sembla provenir d'una font seriosa i fiable o perquè el mateix missatge demana ser reenviat. No acostumen a portar data.

Les persones que fan HOAX solen tenir algun dels següents objectius:
  1. Captar adreces de correu (per a enviar spam, virus, missatges amb phishing o més badomeries a gran escala)
  2. Intentar enganyar el destinatari que reveli la seva contrasenya o accepti un arxiu de malware.
  3. Confondre a l'opinió pública de la societat.
  4. Desacreditar alguna companyia o empresa.
  5. Simplement comprovar l'impacte que pot produir un misatge sortit del no-res.
Un estudi recent ha demostrat que 7 de cada 10 internautes no saben distingir un hoax d'un mail real.

És per aquest motiu que jo us recomano que, quan rebeu un d'aquests correus, poseu el títol d'aquest juntament amb la paraula "hoax" al Google. D'aquesta forma sabreu si es tracta d'un fet real o fals.


Sort!!!!

5 comentarios:

  1. Jo també estic farta dels hoax aquestos.... I a part dels que tu dius,també hi ha molts que parlen d'assassinats, de virus d'internet, etc etc


    Fora HOAXES!!!!

    ResponderEliminar
  2. Pues yo casi ya no recibo. Desde que todo el mundo usa facebook casi no tengo e-mails!!!

    ResponderEliminar
  3. Els hoax han existit sempre. El que no acabo d'entendre és com és possible que 7 de cada 10 internautes no sàpiguen distingir entre el que és cert o no.

    La forma en que estan escrites és sensacionalista, no tenen fonament científic i mai es parla d'aquests temes a les notícies o als diaris. Amb totes aquestes dades hauria de ser suficient per adonar-se.

    ResponderEliminar
  4. Aquí podeu veure si un tema és hoax o no: http://www.rompecadenas.com.ar/hoaxlist.htm

    ResponderEliminar
  5. Jo estic farta de respondre al remitent i a tots els destinataris del hoax de torn perquè no facin cas, fins i tot adjuntant notícies de diaris referents al tema en qüestió (com els falsos ràdars) però tot i així EM CONTINUEN ENVIANT HOAX! És per això que no m'estranya que 7 de cada 10 internautes no els puguin identificar. Somos lelos.

    ResponderEliminar