martes, 3 de marzo de 2009

facilitats

És curios: ara que ens trobem en una situació de crisi resulta que moltes grans superfícies, cadenes d'electrodomèstics i companyies del sector automobilístic, entre d'altres, ofereixen tot tipus de facilitats als usuaris, com per exemple el "dia sense IVA", "cobertures en cas d'atur", etc.

I jo penso: d'acord, està molt bé que ens ofereixin aquests beneficis en aquest moments de dificultat econòmica, però... per què han hagut d'esperar a aquesta situació per oferir-les? Si ho fan ara significa que també podien fer-ho abans, no?

És cert que d'aquestes grans indústries depenen moltes famílies, i que, per tant, necessiten rebaixar preus per tal de seguir generant vendes i no fer comiats massius -encara que també els estan fent- però el que també crec és que, fins ara, el que feien els directius d'aquestes grans empreses era enriquir-se més i més, i per tant, fins ara hem estat pagant moltísssim més del que hauríem d'haver fet...

El que més tristesa em genera de tot això és que quan tornem a estar en època de bonança econòmica, tot tornarà a pujar, s'acabaran les facilitats i els grans empresaris tornaran a omplir-se les butxaques de forma desmesurada.

I serà com si res no hagués passat.

5 comentarios:

  1. Penso el mateix. Ara es pot veure que fins ara han fet amb nosaltres el que han volgut.

    ResponderEliminar
  2. No siguis tan pessimista. Diuen que en èpoques de crisi apareixen les grans idees.

    I si aquestes idees són bones, la gent després no deixarà que tornem a les antigues...


    .

    ResponderEliminar
  3. Las grandes empresas sólo miran por ellas, se pasan el día mirándose el ombligo y lo único que se les ocurre es bajar los precios cuando, eso sí, ya han hecho un ERE y han dejado a miles de trabajadores en la calle. Me parece vergonzoso y lo peor es que no podemos hacer nada porque si dejamos de comprarles podemos poner en peligro todavía a más familias.

    Qué podemos hacer?

    ResponderEliminar
  4. En època de crisi és necessari recorrer a estratègies com l'abaratiment de costos i facilitats per tal de seguir tenint guanys.

    No és el primer cop que passa això...

    ResponderEliminar
  5. Res, que evidentment les empreses obtenien molt beneficis i ara en segueixent tenit però han disminuit una mica els marges...

    No obstant, els preus alts també era culpa del consumisme generalitzat que hi havia fins ara: la gent ho comprava tot sense parar-se a pensar si ho necessitava a no.

    La tele funcionava, però volien una tele plana i, au, a canviar-la i així amb mil coses més...

    I perquè comprarar preus si semblava que hi havien diners de sobres?...
    Quan la crisis acabi els preus, indubtablement, tornaran a pujar i tots, com a rucs, a comprar de forma irracional...

    Compradora compulsiva

    ResponderEliminar