martes, 17 de febrero de 2009

marques blanques vs primeres marques

Des de fa un temps hi ha una polèmica envers el gran creixement que han patit les marques blanques.

Fins fa uns anys, les marques blanques o de distribuidor (les que es venen sota el nom de la cadena de supermercats) no havien tingut gaire bona fama per part d'un alt sector de la societat. Però des que ens trobem en un moment de crisi en el que tenim poc i tot val molt, aquesta tendència ha començat a canviar.

A més, internet és ple de llistes que t'indiquen quin fabricant es troba darrera de cada marca blanca i, la majoria són empreses conegudes i de prestigi. Per tant, un se n'adona que si està pagant més és perquè vol, perquè fins i tot quan un mira l'envàs d'un producte de marca blanca pot veure quin és el fabricant real, i pot comprovar que la diferència de preu és considerable.

És per aquest motiu que moltes companyies de làctics, conserves, etc., han començat a dir als seus anuncis que "ells no fan productes per altres marques". Volen seguir tenint un nivell i competir amb altres grans empreses -les que fabriquen per elles mateixes i per productes de marca blanca- però sense abaixar els preus...

A mi això em fa pensar que les empreses que només fabriquen per elles mateixes no volen adonar-se que els temps canvien i que cal avançar i mirar nous horitzons per tal de seguir generant guanys. Em recorda una mica a les discogràfiques, que es resisteixen a admetre que l'era dels Cd's ja ha passat a l'història.

Jo, senyors, per un vi si que em seguiré fixant en la denominació d'origen, però per una garrafa d'aigua o una safata de pernil dolç no ho penso fer. Vivim en un pais en el que es realitzen controls de qualitat i seguretat alimentària, i no penso pagar 100 quan puc comprar el mateix per 50.

Què em dieu???


.

8 comentarios:

  1. tu diras el que vulguis, pero jo segueixo comprant marques conegudes. Segur que els productes de marca blanca els fan amb les "sobres" o amb ingredients de menys qualitat. No és el mateix un pernil dolç Campofrío que un de la marca Dia.

    ResponderEliminar
  2. Robert, no es pot ser tan radical. Molt be que un miri la marca d'un sabó per un olor caracteristic, o un yogur determinat per la seva textura, pero productes basics com aigua, llet o sal son difícils de distingir i val la pena comprar-los de marca blanca. Crec q la publicitat o els envasos et condicionen en el moment de comprar. Felicitats pel blog, Clara. El trobo molt interessant.

    ResponderEliminar
  3. Anda! ahora que ya no venden tanto, las marcas de toda la vida han empezado una guerra contra las marcas blancas... leí ayer en el periódico que les han quitado un 10% de las ventas. pues nada, agua y ajo! eso sí, yo mi papel de WC sigue siendo el escotexx, que por mucho que digan, la cosa se nota.
    Por cierto, ya que salió el tema de la música.. habéis provado Spotify? eso si que es marca blanca para la música!
    http://www.spotify.com

    ResponderEliminar
  4. yo también me he vuelto una fan de las marcas blancas... Y se lo debo a mi madre, toda una experta en eso del ahorro (me imagino como todas)!!!

    salu2!!!

    ResponderEliminar
  5. Pero no me digáis que el atún día es igual que el Rianxeira, porque está más roto, más oscuro, el aceite es de menor calidad...
    también la pasta és más fina y se rompe más al cocerla, de la cocacola ni hablar, y el jamón serrano de marca blanca tiene más nervios y más grasa.... así que cuidado que no es oro todo lo que reluce. ¿Por qué insisten en decir que tiene la misma calidad? Incluso la famosisima marca "HAcendado" de la que muchos somos fans, no tiene el mismo "cuerpo" que las otras cosas. ¿O le comprarías al bebé la papilla Lidl? ¡Venga! todas apor la nutribén o la que sea.. no se, no se... hay algún misterio por ahí que huele mal.

    ResponderEliminar
  6. si tots els d'aquí no compreu marques blanques, de què es queixen les primeres marques?

    ResponderEliminar
  7. DONA IGUAL LES MARUQES QUE COMPREM, TOTES SON CORRUPTES I ANTINATURALS, EL QUE EM DE FER ES COMPRAR PRODUCTES ECOLOGICS I NO MIRAR TANT LES MARQUES QUE COMPREM O DEIXEM DE COMPRAR.

    ResponderEliminar
  8. Estic d'acord que hi ha coses que ens agrada que tinguin una certa qualitat, i això és el que té un tipus d'economia com la nostra: el client és el que mana i és per això que en algunes coses ens podem permetre pagar més a canvi de més qualitat però estic d'acord en què a productes com la llet és molt difícil que li trobis diferències. I parlant de menjar i qualitat: PER QUÈ NINGÚ NO DENUNCÏA MAI QUE ELS TOMÀQUETS FA ANYS QUE NO TENEN SABOR??? PER QUÊ ELS COMPREM??? SI NO SABEN A RES!!! Si algú s'hi apunta podem crear una lliga en defensa del tomàquet amb sabor. (Annabel)

    ResponderEliminar